Bli med företag

Är det din dröm att få vara mamma eller pappa till ett eget företag?  Det finns flera vägar att ta, här kan du läsa om tre:

Bismatch

Det här är ett företag som har över 300 000 företag som du kan söka bland. De hjälper dig att hitta precis den typ av företag som du är ute efter. Detta är företag som någon annan har startat och byggt upp, men nu vill sälja. De bästa försäljningarna är på grund av pension och de sämsta är dålig försäljning och skulder. Bismatch gör hela sökprocessen snabbare eftersom du får tillgång till deras databas med information.

Franchise

Här startar du ett företag från botten, men själva varumärket, kunderna, marknadsföringen och produkterna är redan klara. Du betalar för att använda deras varumärke men äger själva verksamheten. Du får låna av någon annans framgång och göra karriär på det. Det brukar fungera väldigt bra att starta med en franchise. Dock ska man se till att ha ett väldigt heltäckande avtal där allting står med, så båda parterna vet vilka rättigheter och skyldigheter ni har.

Starta från grunden

Här får du möjligheten att skapa något helt eget. Det är bara dina idéer som gäller, om du vill. Detta är det förstås det svåraste alternativet: du ska försöka bygga upp ett varumärke från grunden och har inga garantier att du kommer att lyckas. Majoriteten av egna företagare går back under de första två åren. Du kanske inte kan ta ut en riktigt lön på några år, och du behöver vara den som jobbar jämt för det finns ingen som kommer att sköta jobbet åt dig. Men detta alternativ ger dig, i slutändan, mest frihet.

Hur du väljer att starta företaget är upp till dig. Det är alla tre bra sätt att komma igång, vilket som passar just dig bäst beror på vilken idé du har och hur du vill driva din verksamhet.