Inbrottsskydd för företaget

Inbrott är något man ofta talar om för bostäder av olika slag. Men arbetsplatsen kan i vissa fall vara minst lika utsatt. Att tänka på inbrottsskyddet är därför något som alla företagare borde göra.

Ett inbrottslarm är bland de mest effektiva på att förebygga inbrott. Det innebär en större risk för den som bryter sig in och om de ändå gör detta kan det minska inbrottets omfattning då de har betydligt mindre tid att stjäla saker innan väktare dyker upp på plats.

En annan fördel med ett inbrottslarm är att det kan ge mer fördelaktigt pris på företagets försäkring, så länge det är ett system som installerats av ett larmfirma som försäkringsbolaget har godkänt. I vissa fall kan ett inbrottslarm faktisk vara ett krav för att få teckna en försäkring.

Men inbrottslarm är inte det enda sättet att få ökad säkerhet på arbetsplatsen. Man kan även titta närmare på sin låsmiljö, både på in- och utsidan. Beroende på omständigheterna kan det exempelvis vara bättre att välja ett kodlås istället för ett vanligt nyckellås.

Det finns även anledningar att titta närmare på fönstren i byggnaden. Statistik säger att strax under hälften av alla inbrott sker genom fönster. Beroende på vilken våning ens kontor ligger kan detta vara något man vill hålla i åtanke. Och det finns system man kan sätta utanpå eller innanför existerande fönster för att förstärka dem och minska risken för inbrott.

Mycket av inbrottssäkerhet handlar just om att avskräcka tjuvar från att ens försöka. Ju mer arbete som krävs desto större är också risken att de blir påkommen. Men det är också rent pragmatiskt då det alltid finns platser som till synes är enklare att göra inbrott i. Så varför spendera mer tid än vad som är nödvändigt?