När företaget är i behov av pengar

Som företagare räcker det inte att du har en bra affärsidé, du behöver dessutom pengar. För små nystartade företag är det inte alltid så lätt att få låna. De flesta banker och finansinstitut kräver säkerhet för sina lån och det är något som få nystartade företag kan erbjuda. Ibland kan dock en bra affärsidé räcka långt, ta en titt på nätet för att få veta hur.

Framåtblickande långivare

Har du en bra affärsidé kan det vara möjligt att låna pengar trots att du inte kan uppvisa många år av växande vinster. Det gäller att du söker lån hos rätt långivare. Vill du låna pengar måste du marknadsföra dig själv och ditt företag och också tydligt presentera din affärsidé. Det finns ett antal nischade småbanker som hellre tittar framåt, mot de vinster ditt företag kommer att göra i framtiden istället för att titta på tidigare vinster.

Finansiera företagets expansion

Är du själv övertygad om att din affärsidé är bra men att du känner att ditt företag växer för sakta kanske företaget behöver en rejäl injektion av kapital. Om så är fallet finns det olika vägar att gå. Du kan till exempel söka hjälp av en affärsängel eller söka finansiellt stöd.