Marknadsföring på sociala medier

Sociala medier har blivit bland de absolut viktigaste platserna för företag att visa upp sig på. Det är inte särskilt konstigt då allt fler svenskar dagligen använder sig av de olika sociala mediekanaler som finns.

Allra viktigast är Facebook eftersom de har flest användare. Hela Facebooks system är utformat så att det ska locka företag att marknadsföra sig själva med bl.a. gilla-funktionen. Om du vill marknadsföra ditt företag på Facebook har du främst två alternativ. Den ena är att du köper annonsplats på sidan, då kommer reklamen också att riktas mot din specifika målgrupp sett till kön och ålder. Det andra alternativet du har är att själv stå för marknadsföringen, då blir den gratis. Det kan du göra genom att skapa en sida som sedan Facebookanvändarna kan gilla. Använd gärna olika kampanjer för att nå ut till fler. Det görs bäst genom att anordna tävlingar där deltagarna ska dela din sida för att få en chans att vinna.

Två andra populära sociala medier är Twitter och Instagram. Det är inte svårt att komma igång med ett konto och det kan gynna ditt företag mycket.