Ta in nya anställda

Ett hälsosamt företag kommer förr eller senare växa sig så pass stort att det behöver fler hjälpande händer. Att ha möjligheten att rekrytera och anställa fler är en lyx och ett privilegium. Men också svårt!

Ansökan

Vad noga när du lägger ut annonsen om positionen. Ju mer information du kan ge om företaget, arbetsuppgifterna och lönen desto färre onödiga ansökningar behöver du gå igenom. Många är rädda att skriva ut vilken lön det handlar om men inkludera gärna ett spann för att ge en idé om vad du kan betala. Den slutgiltiga lönen bestäms sedan av deras kompetens och vilja att förhandla.

Lokal

Du kan också behöva skaffa en större lokal, eller kanske till och med öppna upp ett nytt kontor i en annan stad. Lokalen kräver lika mycket eftertanke som nästa anställd. Du behöver tänka efter vad du är ute efter. Behöver lokalen vara central för att locka in kunder eller passar det bättre att ha den utanför stan? Om ni inte behöver kunder i en butik kan du slippa den dyra hyran och skaffa en lokal utanför stadskärnan.

Intervjuer

När du har hittat de bästa kandidaterna är det dags för intervjuer. Det här är minst lika svårt för dig som den du intervjuar. Skriv ned vilka egenskaper och erfarenheter du söker efter hos en anställd och försök att formulera frågor för detta. Du hittar också mallar för intervjuer på nätet som du kan använda dig av. Om det är en krävande position rekommenderar vi att du läser på om intervjutekniker.