Om du fått ärva en skogsfastighet

Om du fått ärva en skogsfastighet så är du bara att gratulera. Du har något att se framemot som kan ge ett ekonomiskt tillskott för dig. Det finns många i vårt avlånga land som äger skog och har det som en sidoverksamhet till sitt vanliga arbete. Det sägs att över 300 000 är skogsägare i Sverige så du är inte ensam om detta.

Vad du ska göra är att skapa dig kunskap om hur det är att vara skogsägare. Lär känna din skog och ta hjälp från andra där du behöver detta. Du kan driva din verksamhet som enskild firma eller annan företagsform. Vill du arbeta aktivt så gör du det, vill du låta någon gör det mesta arbetet med skogen kan du leja bort mycket. Du kanske ser dina möjligheter och blir skogsägare på allvar. Vill du köpa dig skogsmaskiner så är Komatsu Forest det företag du ska kolla in. Det finns både nya och begagnade maskiner att titta på.

För att du ska lära dig så mycket som möjligt så är Skogsstyrelsen en bra plats att börja på. Du bör skapa en skogsbruksplan som du följer. I din plan ska en karta över din skog finnas och vilka åtgärder som ska göras. Ska du sälja skog så finns det rådgivare som kan hjälpa dig med detta. Många gånger så blir ett avtal skriver och du får gratis rådgivning av virkesköparen. tjänster. Be om att få skrivna offerter på de överenskommelser som ni gör. Lycka till med livet som skogsägare.