Arbeta med affiatenätverk

Affiatenätverk är en marknadsförings metod som funnits på internet nästan lika länge som World Wide Web och haft stora framgångar ända sedan början.

shutterstock_244595089

Det finns tre aktörer i detta system, den första är annonsören som vill driva mer trafik till sin sajt och öka sin försäljning via nätet. Den andra är affiliatepartnern som är ägaren av en eller flera hemsidor och kan erbjuda annonsering på dessa sidor via metoder som banners eller textlänkar till annonsörens startsida eller enskilda produkter eller andra undersidor. Och den tredje parten är naturligtvis konsumenten som kommer via affiliatepartners hemsida till annonsören.

Betalning för en sådan tjänst sker oftast på ett av två sätt. Antingen för varje besökare som affiliatepartnern kan skicka vidare till annonsörens hemsida eller varje gång en besökare genomför ett köp. Den första metoden ger naturligtvis en mer stadig inkomst, men det är dock betydligt lägre än den andra.

Ett riktigt exempel på detta system är sajten Tippat som delar med sig speltips från olika spelbolag och har länkar till alla dessa. Men huruvida de får betalt per besökare eller endast för varje besökare som faktiskt satsar på odds som erbjuds av annonsören framgår naturligtvis inte.

Detta är långt ifrån den enda branschen som är representerad i denna form av marknadsföring. Numera har detta system spridit sig till de flesta branscher, allt från kreditkort till kläder finns att hitta genom affliatenätverk.

För en lista över svenska affiliatenätverk kan man besöka denna sida. Listan är inte tänkt att reflektera någon form av ranking utan är bara en lista på de som finns att använda om man inom Sverige vill arbeta med denna form av marknadsförning.