Bra marknadsföringsknep

Att marknadsföra sig bra är lite av en konst. Det är därför de stora företagen har hela avdelningar för marknadsföring och det finns stora företag som inte gör någonting annat än att hjälpa andra företag med marknadsföring.

960654-marketing

Bildekor

Att göra reklam på firmabilarna känns självklart men få gör det. Inom bygg- och snickarbranschen är det vardag att ha slogan, kontaktuppgifter och varumärket på bilen. Men i andra branscher kanske man inte tror att det ger effekt. Faktum är att reklam på bilar är ett billigt sätt att göra reklam för sitt företag varje dag.

Bildekor används av många stora segment. Politiska partier klär sina bilar i rosa, TV4 använde det på sina bilar för att marknadsföra deras program ”Spring”, och många småföretag väljer att dekorera både firma- och familjebilen för att så många ska se.

Kontakta reklambyråer

Har man ingen på företaget som är specialist på marknadsföring borde man lägga pengar på en reklambyrå. En reklambyrå vet att perception är viktigast när man ska locka kunder. De vet också hur man ger betraktaren en bra och lockande uppfattning om ett företag istället för att bara dela ut fakta.

Tävlingar

Alla gillar att tävla om ett fint pris. Utlys en tävling på er sajt eller på er Facebooksida om ni har en. Erbjud något som kunderna vill ha i utbyte mot något som du vill ha: att de svarar på en kort enkät eller delar ett Facebookinlägg med sina vänner.

Slå på stort om ni vill att nyheten ska sprida sig. Erbjuder man saker som känns nästan för fantastiska för att vara sann kan man till och med hamna på nyheterna eller i tidningar och det är toppenreklam för företaget!