Driva skogsföretag

I Sverige finns det idag ett flertal stora skogsföretag som tillsammans äger en stor bit av kakan när det kommer till avverkning av skog runt om i landet. Med det sagt så är det dock fullt möjligt att driva ett skogsföretag i betydligt mindre skala och dessutom med framgång!

När det kommer till avverkning av skog så är det vanligt att många privata skogsägare inledningsvis väljer att höra av sig till samt samarbeta med något av de stora skogsbolagen. Det är dock relativt vanligt att man kan känna att ens egna önskemål förbises när man ingår ett samarbete och affär med en såpass stor aktör. Vi menar inte att det sker på regelbunden basis, men tråkigt nog verkar det ändå inträffa så pass ofta att många skogsägare tillslut övergår till att kontakta en betydligt mindre aktör.

Det är här den som har en ambition om att driva ett mindre skogsföretag kommer in i bilden, då detta är en perfekt målgrupp att skapa bra relationer till. Som liten skogsägare så brukar det vara betydligt enklare att skapa personlig kontakt och verkligen förstå sig på kunden. Skogsavverkning i mindre skala behöver heller inte våldsamma uppsättning av utrustning, utan det räcker bra med några enstaka maskiner för att komma riktigt långt med sin verksamhet.

Det finns med andra ord ingen anledning för dig att tveka om du under en längre tid funderat över om du ska ta steget fullt ut och börja driva ett eget skogsföretag. Vem vet, om ett tiotal år fram i tiden så kanske du dessutom börjar närma dig de stora jättarna. Det om du faktiskt tillhandahåller en riktigt uppskattad tjänst och dessutom har lite tur som hjälp på traven. Lycka till!